Vigyázat nagyon hirtelen csap le a vihar! Ha a vízben van és ezt látja azonnal és sietve induljon a partra! Nagyon komoly figyelmeztetést adtak ki!

Vigyázat nagyon hirtelen csap le a vihar! Ha a vízben van és ezt látja azonnal és sietve induljon a partra! Nagyon komoly figyelmeztetést adtak ki!

0

Sajnos nem telik el úgy nyár, hogy ne fulladnának vízbe néhányan strandolás közben; idén úgy tűnik, a korábbi évekhez képest a Balatonnál több a...

Sajnos nem telik el úgy nyár, hogy ne fulladnának vízbe néhányan strandolás közben; idén úgy tűnik, a korábbi évekhez képest a Balatonnál több a halálos baleset. A Duna csatorna Balatoni nyár című műsorának Bodó Miklós rendőr őrnagy, a Gárdonyi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője volt a vendége.Talán a fürdőzők fegyelmezetlensége és figyelmetlensége okozhatja azt, hogy idén megnövekedett a halálos balesetek száma a Balatonnál. Nem tartják be azokat az alapvető szabályokat, amelyek a biztonságos fürdőzéshez szükségesek – nyilatkozta Bodó Miklós.„Elsődleges szabály az, hogy csak akkor menjünk mély vízbe, ha tudunk úszni, vagy ha biztonságosan a víz felszínén tudjuk tartani magunkat. Figyeljünk a viharjelzésekre, a másodfokú viharjelzésben már tilos a fürdés” – jelentette ki Bodó Miklós.Elsőfokú viharjelzés esetén a szél várhatóan erősebb lesz, mint 45 km/h, azonban nem haladja meg a 60 km/h sebességet, a viharjelző berendezés percenként 45-öt villan. Ebben az esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.A Balaton és a Velencei-tó természetes vizek, így más a szabályozásuk is, mint a strandoknak, fürdőhelyeknek. Hat év alatti gyermeket nem lehet felügyelet nélkül a vízben hagyni, illetve a 12 év alatti gyermeket is, ha nem tud úszni, kiemelt figyelemmel kell kísérni – hangsúlyozta Bodó Miklós.

Hozzátette: a vízi sporteszköznél kötelező, míg a vízibiciki esetében elhagyható a mentőmellény használata.

Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!