Veronai busztragédia:elosztották a meghalt sofőr vagyonát

Veronai busztragédia:elosztották a meghalt sofőr vagyonát

0

A nyomozást még le sem zárta a rendőrség a januári, veronai busztragédia ügyében, úgy fest azonban, hogy a balesetben elhunyt sofőr...

A nyomozást még le sem zárta a rendőrség a januári, veronai busztragédia ügyében, úgy fest azonban, hogy a balesetben elhunyt sofőr hagyatékát már meg is örökölték az illetékesek, sőt, túl is adtak rajta. Az Opten cégnyilvántartásából kiderült, hogy az 58 éves békéscsabai K. Zoltánnak tulajdonrésze volt a Pizolit Kft.-ben, abban a cégben, amely a buszt biztosította a kirándulásra.

A baleset pillanatában azonban nem ő vezetett, hanem a másik vezető, V. János. Ő túlélte.

A busz roncsa a veronai gyártelepen. Egyelőre nincs meg, ki a felelős a tragédiáért © Czerkl Gábor

 

Az elhunyt sofőr tulajdonrésze az ügyvezető, Czakó Tibor családjához került, egy hetvenéves asszony lett így a 43 főt foglalkoztató busztársaság 51 százalékos tulajdonosa. Czakó Lukácsné a kezdetek óta, húsz éve van a tulajdonosi körben, a vásárlással most 15 millió 300 ezer forintra nőtt a törzsbetétje. Társa, egy a romániai Korondon élő férfi, korábban azonban jó pár tulajdonos megfordult a Pizolit Kft.-ben. Péládul Czakó Tibor, aki kö-zel tíz évig volt társtulajdonos, ma már ügyvezetőként intézi a cég ügyeit.

– Kicsit fura, hogy még le sem zárták az ügyet, de már máshoz került a tulajdonrész, de biztos ez a módja a dolgoknak. A sofőr családja teljesen összeomlott a baleset után, nem csodálkozom azon, hogy meg akartak szabadulni a részüktől. Ki akarna egy olyan céggel foglalkozni, amelynek köze van egyik szerettünk halálához? Már a cég neve is mindennap feltépné a sebeket – mondta el a busztársaság egyik neve elhallgatását kérő munkatársa.

Tizenheten veszítették életüket a karambolban. Rájuk emlékeztek a baleset utáni napokban Budapesten © MTI

 

Az ORFK közlése szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A január 20-i tömegbalesetnek gyanúsítottja továbbra sincs, a rendőrség szeptember 21-ig hosszabbította meg a nyomozást. A szülők türelmetlenek, remélik, hogy mielőbb megbűnhődik a baleset okozója.

Forrás: www.borsonline.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!