Nagyon észnél kell lenni a fix traffiknál – egy rossz mozdulat, és jöhet a büntetés

Nagyon észnél kell lenni a fix traffiknál – egy rossz mozdulat, és jöhet a büntetés

0

Animációval mutatja be a rendőrség, hogyan büntet majd a fix traffipax. Nem lesz egyszerű az autósok helyzete a fix telepítésű traffipaxoknál, vagy...

Animációval mutatja be a rendőrség, hogyan büntet majd a fix traffipax.

Nem lesz egyszerű az autósok helyzete a fix telepítésű traffipaxoknál, vagy más néven komplex közlekedési ellenőrzési pontoknál. Az új kameráktényleg mindent látnak, és ami még félelmetesebb, mindent dokumentálnak is.

Kedden mutatták be, pontosan hogy is működödnek a rendőrség új szemei. A kamerák szuperintelligensek lettek: rögzítik és felismerik a záróvonal-átlépést, a tilos jelzésen való áthajtást, a gyorshajtást, de azt is látják, hogyha egyirányú utcába fordul be az autós.

Az ilyen ellenőrzőpontokon több kamera is van. A videóból kiderül, hogy az első rögzítő dokumentálja a sebességtúllépést, plusz leolvassa a szabálytalan autós rendszámát. A berendezésen van lézer is, ami képes belőni az autónk méretét, és egyúttal azt is, hogy az milyen kategóriába tartozik. A hátsó kamera látja a hátsó rendszámot, de az ADR-kód alapján azt is meg tudja állapítani, szállít-e veszélyes anyagot a jármű. És hogy teljes legyen a felhozatal: a felszerelt lámpafigyelő megmondja, átmentél-e a piroson, illetve megszegted-e a kötelező haladási irányt.

Ezek a szenzorok összehangoltan dolgoznak, az ellenőrzési pont pedig összes adatot egy pakkban továbbítja, és tárolja is őket. Az adatcsomagban ott vannak a jármű adatai, illetve az eseményt dokumentáló képek és film is.

Az éles üzem még arrébb van, de nagyon nem lennénk bemutatóvideón szereplő virtuális autós helyében!

Forrás: www.szon.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!