MEGDUPLÁZNÁK A JANUÁRI NYUGDÍJEMELÉST!

MEGDUPLÁZNÁK A JANUÁRI NYUGDÍJEMELÉST!

0

Szinte naponta jelennek meg az új hírek a nyugdíjemeléssel kapcsolatban is.Az elős törvény szerint 0,9 százalékos nyugdíjemelés jön január 1-től! A...

Szinte naponta jelennek meg az új hírek a nyugdíjemeléssel kapcsolatban is.Az elős törvény szerint 0,9 százalékos nyugdíjemelés jön január 1-től! A miniszterelnök ezzel szemben 1,6 százalékos nyugdíjemelést jelentett be a nyugdíjasok örömére. Hiszen az 1,6 % mégiscsak sokkal jobb, mint  a 0,9%.

Ezt az 1,6 %-os nyugdíjemelés duplázná meg az MSZP és be is nyújtották a Parlamentnek az erről szóló javaslatot, amiről a jövő héten döntenek is a Parlamentben.

Az idei 3. adócsomagot egyébként gyorsítoított eljárásban fogják tárgyalni.Ebben az esetben nem is kerül a szakbizottságok elé javaslat, hanem mindent a parlament törvényalkotási bizottsága bonyolít le, így valóban megvalósul a gyorsaság.

A nyugdíjemelés összegén változtatásához meg kell nyitni újból a költségvetési törvényt és ott átvezetni a változásokat. A nyugdíjtörvény szerint ugyanis a januári nyugdíjelmés mértékét az adott évi költségvetés tervezetében kell szabályozni. Még júniusban fogadták el a 0,9%-os nyugdíjemelést, mert akkor még ekkor éves inflációval számoltak.Azóta azonban kiderült, hogy az infláció 2-3 százalékos tartományba is kerülhet 2017-ben – igaz, a kormány még nem módosított az inflációs prognózisán.

A MSZP-s képviselők mostani módosítása azonban arra tesz javaslatot, hogy a parlament emelje 3,2 százalékra a januári emelés mértékét.

A cikket a napi.hu értesülése alapján készítettük.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!