Megdöbbentő fordulat, megnyitják a kapukat a migránsok előtt!

Megdöbbentő fordulat, megnyitják a kapukat a migránsok előtt!

0

Az Európai Unió áttelepítési programja keretében Svájc először fogad be szíriai menedék-kérőket Görögországból. A svájci SDA hírügynökség...

Az Európai Unió áttelepítési programja keretében Svájc először fogad be szíriai menedék-kérőket Görögországból.

A svájci SDA hírügynökség jelentése szerint az első 30 szíriai menekült többsége a régóta dúló összetűzések miatt hagyta el hazáját.

 

A svájci kormány 2015 tavaszán vállalta, ta, hogy a szíriai háborús területekről 3 ezer embert befogad, az év őszén pedig arról döntött, hogy önkéntesen csatlakozik ahhoz az EU-programhoz, amely keretében az Olaszországban és Görögországban várakozó menekülteket szétosztják a többi európai ország között.  Az e program keretében érkező 1,500 menedékkérő a vállalt 3 ezer fős létszámnak a felét képviseli. Olaszországból 900, Görögországból pedig 600 menedék-kérőt fogadnak be.

A svájci Migrációs Államtitkárság (SEM) most bejelentette, hogy kész a szíriaiak első csoportját áttelepíteni. Ez ideig 460 ember kérelmét fogadták el, közölte a SEM sajtófőnöke, Giery Cavelty.

 

A sajtófőnök szerint 120 fő már megérkezett Svájcba, akiket a következő hetekben-hónapokban a többiek is követik majd. Érkezésük után át kell esniük az általánosan alkalmazott menedék-kérelmi eljáráson.

A menedék-kérők érkezését késleltette, hogy az EU megtagadta az át-költöztetési költségek kifizetését, mondta Girey Cavelty. Ezeket a költségeket így Svájc viseli.

  forrás: figyelo.hu
► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!