Kiadták a legmagasabb figyelmeztetést: „Vörös kód” van érvényben a kemény fagyok miatt Magyarországon

Kiadták a legmagasabb figyelmeztetést: „Vörös kód” van érvényben a kemény fagyok miatt Magyarországon

Vörös kód figyelmeztetést adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára...

A tárca a kormany.hu-n közölte:

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján az államtitkár kiadta a vörös kód figyelmeztetést az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban. 

A vörös kódot az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára akkor lépteti életbe, ha az Országos Meteorológiai Szolgálat szélsőséges időjárást jelez. A vörös kód elsősorban a szociális ellátórendszerben dolgozóktól kíván még nagyobb odafigyelést a nagy hidegben, de jelzés a társadalomnak is, hogy ha bajba jutott embert látnak, hívják a regionális diszpécserszolgálatokat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre néhány megyére az erős szél, illetve a hófúvás, egy megyére pedig az extrém hideg miatt adott ki figyelmeztetést.

Nógrád megyére az extrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést, itt a hőmérséklet akár mínusz 15 Celsius-fok alá süllyedhet. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az erős szélre figyelmeztetnek. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre.

Vörös kód figyelmeztetést adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtök estétől a nagy hideg miatt - írja a Blikk.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!