Kedves Tolvaj! Köszönöm, hogy két gyermekemet (akik közül az egyik fogyatékkal élő) és engem megloptál. 2017. 08. 01-én nagy örömmel látogattunk el idén először végre gyermekeimmel a Palatinus strandr

Kedves Tolvaj! Köszönöm, hogy két gyermekemet (akik közül az egyik fogyatékkal élő) és engem megloptál. 2017. 08. 01-én nagy örömmel látogattunk el idén először végre gyermekeimmel a Palatinus strandr

0

Kedves Tolvaj!Köszönöm, hogy két gyermekemet (akik közül az egyik fogyatékkal élő) és engem megloptál. 2017. 08. 01-én nagy örömmel látogattunk el...

Kedves Tolvaj!"Köszönöm", hogy két gyermekemet (akik közül az egyik fogyatékkal élő) és engem megloptál. 2017. 08. 01-én nagy örömmel látogattunk el idén először végre gyermekeimmel a Palatinus strandra. Mindig fokozottan odafigyelek a „vagyonvédelemre”, így több alkalmazottat is megkérdeztem a bejáratnál, hogy melyik értékmegőrző módszerük a legbiztonságosabb. Egyöntetűen a belépési karkötővel működő, medencékhez közeli zárható szekrényeket javasolták.

Érkezésünkkor ezeknél a szekrényeknél az egyik alkalmazott éppen másik vendégeknek segített, mert valamiért nem boldogultak a szekrény kinyitásával. Láttam milyen lelkesen segített nekik, ezért a biztonság kedvéért én is megkértem, hogy mutassa be a pontos működési elvet, hogy teljesen biztosan megfelelően és biztonságosan tudjuk használni majd azt.

Tehát az abszolút legbiztonságosabbnak titulált zárható szekrénybe helyeztem az értékeinket: a pénztárcánkat a készpénzünkkel, a teljesen új telefonunkat és minden igazolványunkat. A strandra kizárólag olyan értékeket (telefon) és annyi pénzt vittünk magunkkal, amennyire szükségünk volt aznap.

Végre nagyon jól éreztük magunkat, hogy kikapcsolódhatunk. Délután kivettük a telefont a szekrényből, hogy készítsünk pár fotót ezekről a vidám pillanatokról (biztos láttad már a telefonomon a képeim között, milyen boldogan játszottak a gyerekeim) és némi készpénzt a büfében való vásárláshoz. 15.45 után nem sokkal a szekrényt a szokásos módon, ahogy az alkalmazott „tanította” lezártam, le is ellenőriztem, hogy biztosan jól sikerült-e.

Számunkra 17. 30-kor ez a vidám nap hála neked borzalmasan végződött. Ki akartam pakolni a szekrényből a holminkat, azonban a szekrény a biztonsági karkötővel a szokásos módon nem nyílt ki többé. Kétségbeesetten kértem egy alkalmazott segítségét, ő sem tudta kinyitni, majd egy másik alkalmazott segített végül, aki kérésemnek eléget téve ki tudta nyitni a szekrényünket eszközével.

Kérte, hogy igazoljam személyazonosságomat, azonban összeomolva tapasztaltam, hogy a táskám nyitva van és üres. Minden iratunkat ellopták: az összes személyi igazolványt, lakcímkártyáinkat, taj kártyáinkat, adókártyát, fogyatékossági igazolványt, jogosítványt. Továbbá pénztárcánkat, amiben pótolhatatlan adatokat tartalmazó feljegyzések szerepeltek, illetve ajándékba kapott levásárolható utalványokat kártya formában, az előtte egy nappal vásárolt bkk bérletemet, idén vásárolt mobil telefonunkat (ami kiemelkedően fontos munka eszközöm) így hatalmas pótolhatatlan adatveszteség is ért, személyes és munkámmal kapcsolatos adatbázissal kapcsolatban egyaránt. A legfurcsább az volt, hogy a szekrényen feszegetés nyoma nem látszott, tehát jól feltételezhető, hogy a szekrényt bizony kinyitottad és vissza is zártad.

A telefon és készpénz számunkra jelentős anyagi veszteség, a pótolható fontos iratok megszerzése több heti ügyintézés, ami nagymértékben ellehetetleníti munkámat és gyerekeim gondozását.

Köszönöm neked, hogy középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekem tegnap a történtek hatására sokkos állapotba került, ahogy elveszett mindenünk, ahogy bérlet, pénz, telefon és iratok nélkül órákig tehetetlenek voltunk. Gyermekeimnek hosszú órákig nem tudtam enni, inni adni, nem tudtuk, hogy jutunk haza.

Teljesen kiszolgáltatott állapotba kerültünk, hisz nem tudtuk pesti ismerősök telefonszámát fejből, csak olyan családtagét, aki 200 km-re lakik tőlünk. Nagyobbik, értelmileg sérült gyermekem azóta is kétségbeejtő állapotban van a megrázkódtatásoktól. Pedig nagyon szép nap lehetett volna, de csak tehetetlenül sírni tudtunk végül, hála neked.

Természetes a feljelentést megtettük. A szekrényünknél lévő kamera anyagát már elemzik, hisz pontosan tudjuk melyik időintervallumban loptál meg minket.

Ha lenne benned egy cseppnyi jó indulat, legalább a számodra használhatatlan tárgyakat visszaküldenéd névtelenül. A címünket tudod, hisz neked a lakcímkártyánk és minden igazolványunk kellett.Kedves Ismerősök, kedves jó szándékú emberek! Kérlek, ha tehetitek, osszátok meg bejegyzésünket az adatlapomról, hátha léteznek még csodák.Igazolványaink és irataink egy része sajnos pótolhatatlan, másnak talán értéktelenek, de nekünk nagyon fontosak lennének a mindennapi életben.A lopott igazolványokon szereplő nevek: Simon Viola, Kőhalmi Andrea ZsuzsannaA lopott telefon: Huawei P10, az akkumulátor alatt található IMEI száma: 862789035929400

Köszönjük szépen előre is.

Kőhalmi Andi

Forrás: www.facebook.com

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!