Figyelem! Ezek a nyugdíjasok nem kapják meg a nyugdíjemelést! Feltétlenül tájékozódjon, mert érintett lehet!

Figyelem! Ezek a nyugdíjasok nem kapják meg a nyugdíjemelést! Feltétlenül tájékozódjon, mert érintett lehet!

0

Az idei nyugdíjasok nem kapnak emelést A törvény előírja, hogy az jogosult a prémiumra: – aki már 2016-ban (legalább egy napig) nyugdíjas volt,...

Az idei nyugdíjasok nem kapnak emelést

A törvény előírja, hogy az jogosult a prémiumra: – aki már 2016-ban (legalább egy napig) nyugdíjas volt, ideértve a rehabilitációs ellátást, a rokkantsági járadékot is –, és emellett még kapja az ellátást, most novemberben is . – külön kitérnek arra, hogy például, aki novemberben elhunyt személy , hozzátartozója külön kérelemre veheti fel az összeget a nyugellátásokra vonatkozó szabályok szerint . – az idén nyugdíjba vonultak kimaradnak a nyugdíjprémiumból is, és az úgynevezett inflációs kompenzációból is.írja a http://www.azenpenzem.hu/ Az alábbi táblázatban összefoglalta az enpenzem.hu, hogy milyen összegekre számíthatnak a nyugdíjasok. A nyugdíjfolyósító idei első féléves statisztikája szerint állították be az átlagot és a topot.

Nyugdíjemelés* (Ft) Nyugdíj összege Novemberi plusz Prémium Minimum (28,5 ezer) 2 736 4 275 Rokkantsági, rehabilitációs ellátás átlaga (70,2 ezer) 6 737 10 526 Ellátottak** átlagnyugdíja (112,4 ezer) 10 792 12 000 Öregségi átlagnyugdíj (124,3 ezer) 11 931 12 000 Top 6 (1,8 milliós átlag) 172 800 12 000 *a már 2016-ban nyugdíjasok esetében, akik egész évben kaptak nyugdíjat ** ez 2,6 millió főre vonatkozik, öregségi nyugdíjat kétmillióan kapnak

Jóval egyszerűbbnek tűnik az áremelések miatti nyugdíjemelés meghatározása: – az infláció ellentételezésére az idei évre a kormány először 0,9 százalékos emelést határozott el, amit megemeltek 1,6 százalékra, a még hatályba lépése előtt. – a pénzromlás üteme ennél sokkal erőteljesebb, 2,4 százaléklett, ezért a nyugdíjasokat még további 0,8 százalék illeti meg, csúsztatottan, a januári emelés helyett most, ez pedig már önmagában jelent bizonyos inflációs veszteséget.írja a http://www.azenpenzem.hu/ – a rendelet szerint éves szinten a november havi nyugdíj 9,6 százalékos többletét jelenti az emelés.

Tehát ennyivel számolhatnak azok, akik egész évben (és már tavaly is legalább egy napig) kaptak nyugdíjat. Részletezi a z inflációs kompenzáció részleteit tartalmazó 312/2017. kormányrendelet hogy kik azok, akik nem kapnak ennyit.kapnak. Ugyanis: – azt, akinek a nyugellátása valamilyen okból az év közben szünetelt, vagy éppen időközben szűnt meg csupán az egyösszegű kifizetés időarányos része illeti meg. Ez azt jelenti, hogy a megszűnt ellátás utolsó havi összegének 0,8 százalékát kell megszorozni a hozzátartozói nyugellátás, a szünetelő vagy szüneteltetett ellátás, illetve a megszűnt ellátás 2017. évi folyósítási hónapjainak számával, ha például nincs novemberi kifizetés, akkor itt is belép a külön kérelem esete.írja a http://www.azenpenzem.hu/ – az özvegyi és a szülői nyugdíj megosztása esetében pedig a jogosultakat a folyósított nyugdíjrész alapulvételével megállapított egyösszegű kifizetés illeti majd meg.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!