Fantasztikus!180 ezer forint lesz a minimálbér magyarországon hamarosan!Ekkor lép életbe az új minimálbér!

Fantasztikus!180 ezer forint lesz a minimálbér magyarországon hamarosan!Ekkor lép életbe az új minimálbér!

0

Fantasztikus!180 ezer forint lesz a minimálbér magyarországon hamarosan!Ekkor lép életbe az új minimálbér! Igaz a várható jövedelemszint emelkedés...

Fantasztikus!180 ezer forint lesz a minimálbér magyarországon hamarosan!Ekkor lép életbe az új minimálbér!

Igaz a várható jövedelemszint emelkedés csak 2018 január elsejére várható, de ha akkor, 600 Euróra azaz hozzávetőlegesen 180.000 forintra emeli majd a magyar minimálbér összegét a kormány elmondhatjuk jobban élünk mint azelőtt. Persze a mostani hurráoptimizmus hangulatát letörheti az, hogy nem tudjuk jelenidőben megmondani mennyit fog érni jövőidőben a pénzünk és leginkább mit tudunk vele kezdeni. De hangulatjavítónak már jó lehet hírünk.  Amolyan Viagra light!

Magyarország az Európai Unió országai köi között jelenleg az utolsó helyek egyikén van a minimálbér összegét tekintve. A magyarországi 333 Eurós minimálbér egyetlen Euróval több mint a csehországi minimálbér összege. Az uniós országok közül Bulgária álla a legrosszabbul ahol csupán 184 Euró a minimálbér összege. Ezzel ellentétben a Luxemburgban legjobb a helyzet, ott a minimálbér 1923 Euró.

Németországban 1473 Euró? Nagy-Britanniában 1379 Euró, míg Ausztriában nincs meghatározott minimálbér, de egy átlag magyar munkavállaló 1200 Eurót keres a szomszédban. A kormány szeretné megakadályozni, hogy a magyar munkavállalók elhagyják Magyarországot ezért a minimálbér drasztikus emelését tervezi. 2018-ra 600 Euró, pár éven belül pedig az 1000 Euró a cél.

A munkáltatóknak egyből az jut erre eszébe, hogy fogják ezt kifizetni, de még nagyobb terhet jelent a járulékok kifizetése. A kormány azt mondja aggodalomra semmi ok.

A tervek szerint ahogy a minibálbér emelkedne, úgy csökkennének a járulékok, illetve a befizetett járulékok összege nem csökkenne csupán százalékosan kevesebbet kellene befizetniük a munkáltatóknak. Így az államkincstárba érkező összeg ugyan annyi maradna, de a munkavállalók fizetése emelkedne.

A 600 Eurós minimálbérrel Magyarország messze megelőzné a volt szocialista országokat és Portugália szintjére kerülne. 1000 Euróval
pedig a nyolcadik helyen állna Európában rögtön a hetedik Nagy-Britannia mögött. Lassan de biztosan jön a felemelkedés. Kérdés csak az amolyan Hofi stílusban: ok de ki fogja azt megérni??

De ha azt vesszük korábbi vezetőink által még itt sem lehetnénk, tehát hurrá!! Magyarország jobban teljesít.

Forrás:http://www.somogyma.hu/

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!