Ez a frizura már nem áll jól 40 felett! Megmutatjuk, hogy legyél fiatalos és divatos

Ez a frizura már nem áll jól 40 felett! Megmutatjuk, hogy legyél fiatalos és divatos

0

Ez a frizura már nem áll jól 40 felett! Megmutatjuk, hogy legyél fiatalos és divatos FOTÓ: THINKSTOCKPHOTOS           Ez a...

Ez a frizura már nem áll jól 40 felett! Megmutatjuk, hogy legyél fiatalos és divatos

FOTÓ: THINKSTOCKPHOTOS          

Ez a 87 éves nő 37-et letagadhat, miután megcsinálják a haját!

       

A divattal ellentétben nem csak a rövid haj fiatalít és áll jól egy korosodó nőnek, viszont a fejformánkat is figyelembe kell venni! Szerencsére számtalan trükk létezik, amivel változtathatunk a megjelenésünkön, és az aktuális trendről sem maradunk le. Egy jól választott frizura hatalmas különbséget tehet mindenkinél.

Nézzük meg, milyen frizurákat ajánlanak a világhírű sztájlisztok, amik kifejezetten fiatalítanak, és az idősebbeknek is jól állnak:

1.       Az első szabály, hogy ne legyen túl hosszú a hajunk, mert az öregít a legjobban.

FOTÓ: YOUTUBE    

De honnan kezdődik a túl hosszú? Az általános vélekedés a divatszakmában, hogy ha a hajunk a hónaljunknál hosszabb, az már nem válhat a javunkra a középkor után. Amit ajánlanak, az a „bob” vagy Kleopátrás típus, illetve hogy állunk és a vállunk közé érjen a hajunk.

FOTÓ: YOUTUBE    

Ha bizonytalanok vagyunk, akkor nézzük csak meg Kim Basinger-t a 9 és fél hét című filmben. Ez a frizura minden korban jól áll minden nőnek!

FOTÓ: YOUTUBE    

Ha mégis a hosszú hajat kedveljük, az sem gond persze, csak arra figyeljünk, hogy ne legyen elől rövidebb és hátul hosszabb. Tehát ne így:

FOTÓ: YOUTUBE    

Hanem így:

FOTÓ: YOUTUBE    

2.       A második hiba, amit elkövetünk, hogy nem figyelünk a rétegekre. Fontos, hogy ne mindenhol ugyan olyan hosszan legyen levágva a hajunk. Ez persze nem az általános hosszára vonatkozik, hanem a haj szerkezetére. Semmilyen frizura nem tesz egy nőt idősebbé és unalmasabbá, mint a lapított, egysíkú haj. Amíg dinamikus, vonzó frizuránk van, addig a hosszúsága már nem is annyira fontos.

FOTÓ: YOUTUBE    

3.       Minél sötétebb hajszínt választunk, annál jobban idősít minket, főleg, ha fehéres, sápadt bőrünk van.

FOTÓ: YOUTUBE    

A hajszínünknek harmóniába kell lennie a bőrtónusunkkal. A több, mint egy szín mélységet ad a gyengébb hajszerkezetnek is.

4.       Míg a lelapult haj nem túl szép, a túlságosan feldúsított sem ideális, hiszen az is öregít.

Az alábbi két videóban megnézhetjük, hogy mennyit jelent egy jó frizura, és hogyan kell megcsinálni. Az elsőben egy 87 éves hölgyet látunk!!!

   

Youtube

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!