Elkezdődött: megbüntették a gödöllői férfit, miután elismerte, hogy az utcán él

Elkezdődött: megbüntették a gödöllői férfit, miután elismerte, hogy az utcán él

Egy gödöllői férfinak kell pénzbüntetést fizetnie, mert elismerte a rendőröknek, hogy az utcán él. A férfi, aki korábban mérnökként dolgozott nem...

Egy gödöllői férfinak kell pénzbüntetést fizetnie, mert elismerte a rendőröknek, hogy az utcán él.

A férfi, aki korábban mérnökként dolgozott nem tagadta a rendőröknek, hogy az utcán él és a közeli park padján szeretné álomra hajtani a fejét, ugyanis hajléktalanszállóra nem akart menni. A férfi a döntését azzal indokolta a rend őreinek, hogy az ilyen szálláshelyeken sok a lopás, a verekedés és egyéb konfliktus. Ezek után a rendőrök szabálysértés miatt őrizetbe vették, majd bevitték a rendőrkapitányságra.

A gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, akit egyébként jól ismernek a környéken, és egy békés, problémamentes személynek tartják. A férfi végül csak figyelmeztetést kapott szabálysértéséért.

A holmijait átmenetileg ugyan elvették a rendőrök a hontalan férfinak, de azt szerdán, a tárgyalás végén visszakapta, nem semmisítették meg. A bíróság előtt azt ígérte, igyekszik a jövőben a barátainál vagy egy hajléktalanszállón aludni.

Az új jogszabályok szerint Magyarországon szabálysértésnek számít életvitelszerűen közterületen tartózkodni. Aki a szabályokat megszegi, azt közérdekű munkára vagy elzárásra is ítélhetik. A törvény értelmében a hatóságok megsemmisíthetik az eljárás alá kerülő hajléktalanok ingóságait, amiért az állam nem fizet kárpótlást,írja a nlcafe. 

Forrás: www.blikk.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!