Dolgozók figyelem! Április 14-re mindenki kap mégegy szabadnapot! Minden dolgozónak járni fog kivétel nélkül!

Dolgozók figyelem! Április 14-re mindenki kap mégegy szabadnapot! Minden dolgozónak járni fog kivétel nélkül!

0

EGGYEL TÖBB MUNKASZÜNETI NAP LESZ 2017-BEN A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi...

EGGYEL TÖBB MUNKASZÜNETI NAP LESZ 2017-BEN

Balog Zoltán emlékeztetett: ilyen kezdeményezés már négy évvel ezelőtt is volt, de a feltételek most adottak a változtatásra.

A miniszter elmondta: az idén tárgyalja majajd az Országgyűlés azt az egyéni képviselői kezdeményezést, amely szerint már ebben az évben (április 14-én) munkaszüneti nap lenne a nagypéntek.

Ezt a javaslatot már tavaly benyújtották, Balog Zoltán mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is támogatta.

A tárcavezető szerint az ország hagyományos keresztény kulturális jellegének helyreállításában is fontos szerepet játszhat a nagypéntek mint ünnepnap, amely Jézus Krisztus halálához kötődik.

Hangsúlyozta, hogy a családpolitika, a családok megerősítése az egész kormány működésének fókuszában áll, ezt egyebek mellett olyan intézkedések bizonyítják mint a rezsicsökkentés, a családi otthonteremtési kedvezmény és a családok számára igénybe vehető adókedvezmények.
Az NGTT hat – egyházi, gazdasági, munkavállalói, tudományt képviselő, művészeti, civil – oldalból áll, amelyek közül egyedül a gazdasági oldal egyik szereplője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) nem támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását.

Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára közölte: a szervezet nem támogatja a javaslatot, mert az 20-25 milliárd forint kiesést jelent a gazdaságnak, és véleménye szerint a tervezet nincs kellően előkészítve.

Az NGTT-ülés második felében Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért és képzésért felelős államtitkára tartott egy összegző előadást a szakképzés jelenlegi helyzetéről és eddigi eredményeiről. Az államtitkár egyebek mellett felidézte a szakképzési centrumok felállítását, a duális képzés bevezetését, valamint a szakgimnáziumi rendszer elindítását.

Miért jó már év elején tudni, mikor lesznek az ünnepek? Előre megtervezhető így a családi kirándulás, nyaralás. A hosszú hétvégék szempontjából jól alakul a 2017-es év, mivel többször is lehetőség adódik háromnapos pihenésre, kétszer pedig 4 naposra is és szombati munkavégzéssel nem kell számolni.

Az imami.hu összegyűjtötte, mikor tudják a legtöbb időt együtt tölteni a családtagok. Háromnapos ünnepből idén négy, négynapos hétvégéből kettő lesz.

  • 2017. március 15. (szerda) – nemzeti ünnep
  • 2017. április 14 – 17. húsvét (péntek – hétfő) – A miniszterelnök 2016. október 14-én a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentette be, hogy munkaszüneti nap lesz a húsvét előtti péntek, nagypéntek. Februárban döntenek még ennek sorsa felől.
  • 2017. április 29 – május 1. (szombat – hétfő) – munka ünnepe
  • 2017. június 3 – 5. (szombat – hétfő) – pünkösd
  • 2017. október 21 – 23. (szombat – hétfő) – az 1956-os forradalom évfordulója
  • 2017. december 23 – 26. (szombat- kedd) – karácsony
  • 2017. december 30 – 2018. január 1. (szombat – hétfő) – szilveszter

 

(imami.hu/csalad.hu)

A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására – mondta az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén csütörtökön Budapesten.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!