BRÉKING! Összeütközött két metró a Pillangó utcánál

BRÉKING! Összeütközött két metró a Pillangó utcánál

Összeütközött két metró a Pillangó utcánál hétfő reggel, tízen megsérültek, közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, hogy a Déli pályaudvar felé vezető oldalon az egyik metró utolérte a másikat, és hátulról “belekoccant”. Mindkét jármű szállított utasokat.

A rendőrség tájékoztatása szerint ketten súlyos állapotban vannak. A tűzoltók már elhagyták a helyszínt, a BKV vizsgálódik. A mentők szóvivője szerint a 10 sérültből 9-et szállítottak kórházba.

Sávlezárás

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte, hogy baleset miatt nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, az érintett szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat.

A Kerepesi úton a Pillangó utcánál sávlezárásra készüljenek az autósok, a befelé vezető oldalon az Örs vezér terétől csak lépésben lehet előrejutni a Hungária körútig.

Nehéz átjutni a Hungária körút–Kerepesi út csomóponton minden irányból. A közúti torlódás miatt a pótlóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek.

Majdnem

A kettes metróval már múlt pénteken is gondok voltak ezen a szakaszon, a Metróért Egyesület akkor azt írta, hogy

a felszínen a szemerkélő eső miatt sebességkorlátozást kellett bevezetni, illetve a Pillangó utcánál homokot szórnak a sínre, hogy az elvben megfelelő csúszásvédelemmel rendelkező Alstom-szerelvények valóban meg is tudjanak állni.

Úgy tudjuk, ezen a szakaszon az eső és a sínekre fújt levelek miatt kézi vezérlésre álltak át a sofőrök, ezért történhetett a mostani baleset.

forrás: 24.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!