ALBÉRLETRE, SZÁMLÁKRA, ÉLELMISZERRE, GYÓGYSZERRE, ADÓSSÁGRA, GYÓGYFÜRDŐRE, LAKBÉRRE ADNAK PÉNZT! MUTATJUK HOL ÉS HOGYAN IGÉNYELHETED! Bármire igényelhető pénz, akár készpénzben, akár bankszámlára utal

ALBÉRLETRE, SZÁMLÁKRA, ÉLELMISZERRE, GYÓGYSZERRE, ADÓSSÁGRA, GYÓGYFÜRDŐRE, LAKBÉRRE ADNAK PÉNZT! MUTATJUK HOL ÉS HOGYAN IGÉNYELHETED! Bármire igényelhető pénz, akár készpénzben, akár bankszámlára utal

0

Mit kell tudni az önkormányzati segélyekről 2017-ben? Az önkormányzati segélyek igénylése ügyében a lakhely szerint illetékes önkormányzathoz kell...

Mit kell tudni az önkormányzati segélyekről 2017-ben?

Az önkormányzati segélyek igénylése ügyében a lakhely szerint illetékes önkormányzathoz kell fordulni. Hogy milyen típusú segélyeket lehet igényelni és azok milyen feltételekhez kötöttek, erről mindig az illetékes önkormányzat dönt. Ezzel kapcsolatban teljes körű információkat a helyi önkormányzattól szerezhetünk.
Aktív korúak ellátása

Ebbe a csoportba tartozik a foglalkozást helyettesítő támogatás, amit a munkanélküli segély folyósításának megszűnése után lehet igényelni, valamint a rendszeres szociális segély.

Adósságkezelési szolgáltatás

Az a szociálisan rászoruló veheti igénybe, aki alacsony jövedelméből nem tudja havonta fizetni a saját lakhatását. Odaítélésekor felmérik az egy főre jutó jövedelmet és a lakás alapterületét is. Ennek a segélynek az elsődleges célja, hogy a már fennálló közüzemi és egyéb, lakhatással kapcsolatos tartozásokat segítsenek kiegyenlíteni (pl. távhő, villany, lakbér), azaz megítélt összeget elsődlegesen erre kell fordítani. A jogosultság megállapításánál megszabják a díjhátralék összegének felső határát, ugyanez érvényes a folyósított összegre is.

Gyermekintézményi térítési díjkedvezmény

Ez a segély a gyermekek napközi ellátásának támogatását szolgálja és szociális alapon jár. Mértékét a gyermekek számra és jövedelemhatár határozza meg.

Gyógyfürdő belépő

Azok a nyugdíjasok vehetik igénybe, akik lakóhelyén működik gyógyfürdő vagy más gyógyászati intézmény. A belépőt az önkormányzattól kell igényelni.

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjtámogatás

Az önkormányzat a 70. életévüket betöltött lakóknak nyújtja ezt a támogatást, ami mentességet biztosít a szemétszállítási díj fizetése alól. Az önkormányzat azonban csak egy meghatározott konténer űrtartalomig vállalja át a szemétszállítási díjat.

Közétkeztetés

Szociálisan rászorultak igényelhetik, az önkormányzat jelöli ki, hogy a támogatott melyik intézményben juthat hozzá a napi ételadaghoz.

Kelengye támogatás

A gyermek születése után jár a rászorulóknak. A segély egyszeri és legtöbbször utalvány formájában jár, így elkerülendő, hogy az összeget más célra fordítsák a jogosultak.

Lakásfenntartási támogatás

Azok igényelhetik, akik nem rendelkeznek vagyonnal, az egy főre jutó jövedelmük alacsonyabb, mint az önkormányzat által megállapított összeg, ezenkívül figyelembe veszik azt is, hogy a lakásban hány négyzetméter jut egy főre.

Önkormányzati segély

Azoknak jár, akik olyan helyzetbe kerültek, hogy az már veszélyezteti a létfenntartásukat. Több alcsoportja van, pl. igényelhető több gyermek egy időben történő születése esetén, ami szintén nagy terhet vesz le a családok válláról. Egy másik változata a maximum 6 hónapig folyósítható segély, melynek összegét a rászorultság mértéke határozza meg és járhat többféle jogcímen, pl. gyógyszerköltség vagy temetés fedezésére.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

Többnyire Erzsébet utalvány formájában kapják meg a jogosultak. Ruházkodásra, étkezésre és iskoláztatásra lehet fordítani. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek esetében magasabb a keretösszeg.

Szociális lakbértámogatás

A lakásfenntartási támogatással ellentétben ezt a segélyt azok vehetik igénybe, akik az önkormányzat tulajdonában lévő lakást bérelnek. Míg a lakásfenntartási támogatásnál a közüzemi számlák kifizetését segítik, addig itt a lakbérhez járulnak hozzá.

Forrás : jogszabalykereso.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!