A WD-40 34 felhasználási módja, amikkel rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg!

A WD-40 34 felhasználási módja, amikkel rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg!

0

Ezeket tényleg nem tudtam korábban… Immáron sok éve használjuk a WD-40 nevű csodaszert, hogy gyorsan és olcsón oldjunk meg számos problémát. Ha...

Ezeket tényleg nem tudtam korábban…

Immáron sok éve használjuk a WD-40 nevű csodaszert, hogy gyorsan és olcsón oldjunk meg számos problémát. Ha valamikor zsírtalanítottad a kerékpárod láncát, fújtad be a nyikorgó fürdőszobaajtót, vagy távolítottad el a vízkövet, erre biztosan a varázserejű WD-40-t használtad.De a WD-40 ezen kívül még számos olyan felhasználási területtel rendelkezik, amiről eddig nem is tudtál! Ilyen például, hogy segítségével könnyedén megtisztíthatod az összefirkált keményfapadlót. Ha gyermeked művészi vénáját éppen a konyhapadlón élte ki, nincs más dolgod, mint lefújni egy kis WD-40-nel és hagyni, had fejtse ki hatását.

1. A WC megtisztításához

A WD-40 képes feloldani a piszkot és a vízkövet is. Fújjad be a spray-vel a WC problémás részeit, hagyjad állni, majd a WC-kefével távolítsad el a szennyeződéseket.

2. A zsírkréta nyomának falról, illetve ruháról való eltávolításához

Ezt a csodaszert akkor is sikeresen használhatjuk, amikor már megtörtént a baj, és a falon alkoholos filc vagy sorkiemelő nyomai „tündökölnek”. (Nem szabad azonban matt falfelületen használni, mert a WD-40 ezeket megszínezheti.) Egy tiszta ronggyal töröljük le a foltot.Ugyanilyen könnyedén távolíthatjuk el a zsírkréta- és filctollnyomokat a bútorokról és a háztartási gépekről is.

3. Használhatjuk a fürdőszobában a csempe, padló megtisztításhoz is. Az eredmény? Mintha új lenne!

4. Az idő múlásával a konyha egyes részein szennyeződések halmozódnak fel. Ezeket is könnyedén eltávolíthatjuk a WD-40-nel.

5. Ugyanilyen könnyedén megbirkózhatunk a zuhanykabin üvegfalának vízkőfoltjaival is.

6. Az ollón lévő lerakódások sok esetben gátolják, hogy megfelelően vágjunk vele, ezt is könnyedén kezelhetjük WD-40-nel.

7. Az őszi, téli idő beköszönte előtt permetezzünk egy kis WD-40-et az autó ablaküvegére, így a hó nem tapad meg rajta.

8. Megvédhetjük a madáreleséget az olyan hívatlan vendégektől, mint a mókus.

9. Pár perc alatt eltávolíthatjuk az autónkról a graffitit ahelyett, hogy több száz dollárt költenénk az újrafényezésére.

10. Ha kutyusunk a cipőnkre végezte kisebbik dolgát, vagy ha véletlenül kutyagumiba léptünk, cipőnkre fújva egy kis WD-40-et, könnyedén megtisztíthatjuk azt.

11. Télen egy vékony réteg WD-40 a hólapátra, és máris könnyebben fog menni a hólapátolás!

12. Ez a csodaszer segít eltávolítani a rágógumit a hajból. permetezzük be a hajat egy kis WD-40-nel, majd egyszerűen húzzuk le róla a rágógumit.

13. Tavasszal érdemes a ház sarkaira WD-40-et fújni, így a darazsakat is távol tarthatjuk magunktól.

Ha éppen nincs kéznél ecet, a WD-40-nel is enyhíthetjük a rovarok által okozott csípéskor fellépő fájdalmat.

14. Cipőre fújva annak víztaszító képességét növelhetjük, nem lesz nedves a lábunk még a komolyabb esőkben, a nagy hóban sem.

15. A WD-40 akkor is segítség lehet, ha le szeretnénk venni a gyűrűt az ujjunkról, de az nehezen csúszik.

16. A WD-40-nel könnyedén eltávolíthatjuk a matricákat. Minden felületről.

17. Egy kisebb, tiszta kendő, egy kis WD-40: ez a legjobb, legegyszerűbb és egyben a leghatékonyabb módja a fal tisztántartásának a festék, illetve a tapéta károsítása nélkül.

18. A WD-40-nel könnyedén megtisztíthatjuk a bőrből készült bútorokat is. Nem csak tisztítja a felületet, hanem védi is a kopás és a mikrorepedések ellen.

19. A WD-40 a legolcsóbb és leghatékonyabb módja az autó hűtőrácsának, és motorjának gyors tisztítására.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!