A tökéletes töltött káposzta 5 titka

A tökéletes töltött káposzta 5 titka

0

Jön a Karácsony, előkerülnek a nagy lábasok, fő a klasszikus töltött káposzta, de mitől lesz még jobb, mint tavaly volt? Itt most nem recept...

Jön a Karácsony, előkerülnek a nagy lábasok, fő a klasszikus töltött káposzta, de mitől lesz még jobb, mint tavaly volt?

Itt most nem recept következik, mindenki a magáéra esküszik. Van, aki savanyúkáposztából készíti, más édesből, a rizst lehet gerslivel, sőt kukoricával helyettesíteni, és aki mondjuk Debrecen környékén nem tesz bele szálas káposztát, csak a leveleket tölti, az el sem tudja képzelni a szálassal lerakott változatot. De van 5 titok, amitől igazán isteni lesz a te saját családi változatod:
1. Savanyítsd magad  káposztát. Igen, macerás, de egészen más lesz a végeredmény, mintha akár a legjobb, előkóstolt piaci káposztát veszed. 
2. Tökéletes minőségű lapockát vegyél, és otthon daráld hagyományos húsdarálón.
3. A húst előző nap áztasd be, és picit főzd meg előre.
4. Ne vízzel, hanem disznócsontból készült alaplével főzd a töltött káposztát.
5. Nagyon figyelj, hogy ne legyen hosszú a leve, de ki se száradjon.Vannak még javítók: kerülhet bele füstölt hús, kolbász, csontos, füstöletlen disznóhús, de ezek szentségtörésnek számíthatnak azoknál, akik a csak darált húsos változatra esküsznek. Ahogy az is, ha valaki kaporral, csomborral készíti, míg más babéron kívül más ízt nem tűr benne. VIA

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!

SZÓLJ HOZZÁ


Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Ne felejts el Kedvelni minket!